top of page
Dental x-ray
6II_9537.jpg
עקירת שן בינה

שיני הבינה הן שיניים טוחנות אשר בוקעות בחלקו האחורי של הפה, בדרך כלל גם בלסת העליונה וגם בלסת התחתונה, בעשור השלישי לחיים (בין הגילאים 20-30). בשל הבקיעה הייחודית של שן הבינה כמו גם זמן בקיעתה, פעמים רבות היא בוקעת באופן לא מיטבי, לדוגמה כאשר אין לה מספיק מקום והיא בוקעת בצורה מעוותת. עוד, בשל מיקומה שם, בסוף הלסת, נוטה שן הבינה "לאגור" פלאק ותופעות של עששת הן נפוצות דווקא בשיני הבינה. מסיבות אלה ואחרות, מקובל לעקור שיני בינה כאשר מתעוררות בעיות או חוליים בהן, כמו עששת או זיהום בחניכיים.

 

איך עוקרים שן בינה?

עקירת שן בינה הינה תהליך כירורגי המבוצע בדרך כלל תחת הרדמה כללית. במהלך העקירה יהיה צורך להפשיל את שולי החניכיים על מנת לחשוף את שורשי שן הבינה ורק לאחר מכן לעקור אותה, וזוהי הסיבה שמדובר בפעולה כירורגית שהיא מורכבת יותר מעקירה "רגילה" של שן.

 

מהי התעלה המנדיבולרית?

התעלה המנדיבולרית היא תעלת עצבים וכלי דם שבדרך כלל עוברת קרוב מאוד למיקום של שיני הבינה. לכן, יש צורך לוודא באמצעות הערכה קפדנית ובמידת הצורך גם צילומי CT של לסתות המטופל, כי מפחיתים את הסיכוי לפגיעה בתעלה המנדיבולרית במהלך עקירת שן הבינה.

מה ארגיש לאחר העקירה?

מטופלים רבים מתארים מצב של אי נוחות ואף כאב קל באזור העקירה על פני מספר ימים. תופעות רגילות שאנחנו עלולים לחוות במהלך ימי ההחלמה הן נפיחות של אזור העקירה, דימומים קלים שנובעים מתפירת החניכיים באזור העקירה, סימני חבורה וסימנים "כחולים" על הלחי באזור העקירה, כאבים ומגבלה בתנועה ובעיקר בפתיחה של הלסת. כל התופעות המתוארות לעיל אמורות לחלוף בתהליך הדרגתי שיחל מייד עם סיום עקירת שן הבינה ויסתיים לאחר עד שבוע או שבועיים מיום הניתוח. באם ישנה החמרה בתסמינים או תחושת אי נוחות שאינה קטנה עם חלוף הימים, מומלץ לפנות אל הרופא המנתח ולתאר בפניו את התסמינים על מנת שיבדוק אם יש צורך בהתערבות נוספת.

 

אצל מי מבצעים עקירה כירורגית של שן בינה?

עקירת שיני בינה הינה הליך כירורגי לא פשוט וחשוב לבחור צוות רפואי מיומן בכירורגיה דנטלית ובביצוע הליכים של עקירת שיני בינה. צוות מיומן, מושכל ובעל ניסיון, יאפשר ביצוע של ניתוח מוצלח, החלמה מהירה וסיכויים מופחתים לסיבוכים.

WhatsApp Image 2022-02-07 at 10.53.53.jpeg
bottom of page