הרמת סינוסים
השתלת שיניים הינה פתרון יעיל, מהיר, אסתטי ופונקציונאלי למצב של חוסר שיניים. עם זאת, הליך מוצלח של השתלת שיניים מחייב רמה נאותה של עצמות לסת ליצירת תשתית איכותית מספיק עבור השתלים.
אין זה אומר שבמקרים שבהם כמות העצם קטנה מדי לא ניתן לבצע השתלות שיניים - ההליך של הרמת סינוסים תספק פתרון יעיל על מנת לאפשר די עצם בלסת לקביעת בסיס איתן לשתלי השיניים להשגת תוצאה בריאה ויפה, לאורך שנים.
מה זה סינוס ולמה צריך להרים אותו?
הסינוסים הם חללים מלאים באוויר הממוקמים בתוך העצמות באזורים שונים בגולגולת. בתוך עצמות הלסת נמצא את הסינוסים המקסילריים, באיזור האחורי של הלסת העליונה.
כאשר אנחנו מחדירים שתל אל עצמות הלסת בתהליך השתלת שיניים, אנחנו מסתמכים על העצם הקיימת בלסת ליצירת עיגון ותמיכה לשתל החדש. ישנם מטופלים, אשר כמות העצם המצויה בלסתותיהם אינה מספקת, ויש חשש שהחדרת השתל תגרום לפגיעה בסינוס ולדלקת מקומית.
במקרים כאלה, יש צורך ב"בנייה" של עצם נוספת על מנת להבטיח עיגון איכותי ובטוח לשתל לאורך שנים.
הרמת סינוסים בטכניקה "פתוחה" ובטכניקה "סגורה"
ישנן שתי טכניקות מקובלות כיום להרמת סינוסים -
הראשונה היא הרמת סינוסים בטכניקה סגורה, זוהי טכניקה פשוטה ומהירה ביחס להרמת סינוסים בטכניקה הפתוחה, והיא מתבצעת בזמן הנחת השתלים, בתנאי שלמטופל יותר מ - 5 מ"מ עצם מעל הסינוס. דרך חתך קטן בחלל הפה נדחסת עצם כתושה אל תוך חלל הסינוס.
הרמת סינוס פתוחה מתבצעת במקרים מורכבים יותר, בהם כמות העצם הלסתית מדולדלת משמעותית. אז, יש צורך לבצע את ההליך דרך עצם הלסת (מהצד), ויש אפשרות להחדיר יותר עצם.
איך אני יודע אם אני צריך הרמת סינוסים לפני השתלת שיניים?
את הניתוח להחדרת השתלים הדנטאליים מבצעים רק לאחר שהתקבלו ופוענחו צילומי CT של לסתות המטופל ובוצעו מדידות מדויקות ואמינות של כמות העצמות בלסת. לאחר בדיקות ה - CT, אם יאובחן המטופל כבעל חוסרים בעצמות לסת או ככזה המיועד להרמת סינוסים, לא תתאפשר השתלת שיניים טרם תושלם הרמת הסינוסים.